A hűvösödő időben a bőrünk legjobb barátja: az argan olaj

A hűvösödő időben a bőrünk legjobb barátja: az argan olaj

A kozmetikai iparban hatékonysága miatt időnként csak "folyékony aranyként" emlegetik. Az utóbbi 15 évben került ismét fókuszba, pedig Marokkóban az asszonyok már évszázadok óta csodaszerként használják. A legelső említése a kozmetikai célú használatnak kr.e. 600-ból származik.

argan olaj

 

Honnan származik az argan olaj?

Az argan olajat az argan fa gyümölcséből préseléssel nyerik. Különlegessége, hogy ez a növény kizárólag az Atlasz-hegység lábánál él, Marokkó Dél-nyugati részén. Minden argan olaj erről a vidékről származik. Csodálatos, nem? 

 

Az argan olaj jótékony hatásai

 

A bőrgyógyászok magas E-vitamin és esszenciális zsírsav tartalma miatt ajánlják ekcémásoknak, vagy extrémen száraz bőrűeknek is. Lényeges pozitív hatása, hogy segít a további hatóanyagoknak is bekerülni a bőr mélyebb rétegeibe, ezáltal hatékonyabbá teszi a további bőrápolási lépéseket is. 

Óvja a bőrt a kiszáradástól, a káros környezeti hatásoktól, gyógyítja a bőr fertőzéseit, simítja a ráncokat. Minden bőrtípus bátran használhatja. Feszesítő hatása utolérhetetlen. 

 

Tudatos vásárló vagy? 

 

Vásárolj argan olaj tartalmú kozmetikumot! Az argan fák gondozása, a termés betakarítása hagyományosan női munka. Így olyan Berber nőket juttatsz jövedelemhez, akiknek egyébként erre esélyük sincsen. Ezáltal segíted a helyi asszonyok önállósági, önérvényesítési törekvéseit is. Egy ilyen projektről olvashatsz pl. itt 

 A Nesti Dante argan olajos szappant megrendelheted itt: https://www.nestiszappan.hu/nesti-dante-bionatura-argan-olaj-szena-naturszappan-250-gr-t542084

 

 

További hírek